Pia Dijkstra en Anneke van Zanen-Nieberg juryvoorzitters Nieuwsfoto en Sportfoto van het jaar 2023

Voormalig Tweede Kamerlid en presentator van het NOS Journaal Pia Dijkstra is de juryvoorzitter van de Nieuwsfoto van het jaar. NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg gaat de jury leiden van de Sportfoto van het jaar. Beide prijzen zullen in januari 2024 voor de eerste keer worden uitgereikt, in Den Haag.

Pia Dijkstra: “In mijn werk bij NOS-journaal en daarna in de Tweede Kamer heb ik gezien en ervaren hoe groot de betekenis van nieuwsfotografie kan zijn. De indringende weergave maakt het mogelijk langer en beter stil te staan bij een nieuwsmoment. Als brenger en maker van nieuws ben ik met groot genoegen voorzitter van de jury voor de Nieuwsfoto van het jaar.”

Anneke van Zanen-Nieberg: “Sportfotografie gaat om het kennen van de sport, weten wat het van een atleet vraagt en op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Het is goed dat we aan deze vorm van fotografie meer aandacht besteden en ik vind het een voorrecht dat ik met mijn passie voor sport, mijn kennis van de weg die atleten hebben moeten afleggen, als voorzitter van de jury mag bijdragen om de beste sportfoto van het jaar te kiezen.” 

Anneke van Zanen-Nieberg
Anneke van Zanen-Nieberg
Pia Dijkstra
Pia Dijkstra

Meer nieuws